latinica  ћирилица
09/09/2020 |  15:28 | Autor: SRNA

Rasvijetljene dvije teške krađe, osumnjičena i tri maloljetnika

Policija iz Laktaša i Prnjavora identifikovala je i uhapsila lice čiji su inicijali S.Š. i obavila kriminalističku obradu nad tri maloljetna lica zbog sumnje da su na području ove dvije opštine počinili dvije teške krađe u kojima je počinjena šteta od 1.200 KM.
Provala - Foto: RTS
ProvalaFoto: RTS

S.Š. je osumnjičen da je sa maloljetnim licima provalio u ugostiteljski objekat na području Laktaša, a da je jedno od maloljetnih lica provalilo u ugostiteljski objekat u Prnjavoru, te da su im mete napada bili aparati za igre na sreću.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 1.200 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prilikom ovih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da jedno od maloljetnih lica posjeduje više lažnih kovanica u apoenima po pet KM.

- Utvrđeno je da se radi o 1.575 KM. Novac je oduzet, a o navedenom je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu falsifikovanje novca - navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i tužilac za maloljetna lica, koji se izjasnio da se protiv S.Š. i maloljetnih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.