latinica  ћирилица
11/09/2020 |  11:08 ⇒ 16:24 | Autor: B92

Zvezda predstavlja novog napadača

Italijanski napadač Dijego Falčineli stigao je i do "Marakane" i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.
Dijego Falčineli (foto:FK Crvena zvezda) -
Dijego Falčineli (foto:FK Crvena zvezda)

Falčineli je zvanično predstavljen u crveno-bijelom dresu nakon originalne najave.

Italijan je stigao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa iz Bolonje.

- Bilo je uzbudljivo posljednjih par dana kada sam čuo da me Zvezda traži. Napeto, ali u pozitivnom smislu. Drago mi je što sam tu i ponosan sam što ću moći da branim boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda - bili su prvi utisci Falčinelija po dolasku na stadion.

Dijego Falčineli je rođen 26. juna 1991. godine u opštini Marscijano koja se nalazi nedaleko od Peruđe. Italijanski napadač je juniorski staž proveo u niželigašu Pontevekiju, ali je kao kadet stigao u Inter u kom se zadržao godinu dana.

Uprkos tome što je odigrao jedan prijateljski meč za seniorski tim italijanskog velikana, vratio se u klub u kom je ponikao i odigrao prvu seniorsku sezonu kao sedamnaestogodišnjak.

Potom je usljedio transfer u Sasuolo, pa odlazak u Folinjo i onda povratak u Sasuolo u kom je proveo čitavih sedam godina, ali šansu u timu je dočekao tek posle niza pozajmica.

Prvo je otišao u Јuve Stabiju, pa u Lancijano, ali je najzapaženiji bio u Peruđi (42 utakmice i 15 golova, Seria B) i Krotoneu (34 utakmice, 13 golova, Seria A). U Sasuolu je za svo to vreme odigrao 63 meča i postigao šest pogodaka, da bi potom pojačao Bolonju, a prošlu sezonu je proveo u Peruđi gde je na 27 utakmica, tri puta bio strelac.