latinica  ћирилица
12/09/2020 |  07:53 | Autor: RTS

Јokić pogađao trojke, Denver preokrenuo -16 za šesti meč

Košarkaši Denvera savladali su ekipu L.A. Klipersa sa 111:105 u petom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige.
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot) -
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot)

Nikola Јokić ponovo je predvodio Nagetse do važne pobede, ovoga puta sa 22 poena i 14 skokova, a njegova ekipa sada zaostaje 3:2 u seriji koja se igra do četiri pobjede. Klipersi će novu "meč loptu" za prolaz u svoje prvo finale Zapada imati već u nedjelju.

Nagetsi su još jednom dokazali i pokazali da su ekipa koja ne planira da se preda, te da će rival morati dobrano da se pomuči kako bi ih izbacio.

Klipersi su vodili sa 3:1 u seriji, kontrolisali rezultat u petom meču, imali prednost od 12 poena na poluvremenu, i velikih 16 poena tokom treće četvrtine, ali su ipak poklekli pod naletom "pokojnika".

Tim iz grada Anđela bio je daelko bolji rival u prve tri, ali je pobejdnika odlučila posljednja četvrtina, koju je Denver dobio rezultatom 38:25!

Јoš jednom su sjajne partije pružali srpski centar Nikola Јokić i kanadski bek DŽamal Mari, koji su preuzimali odgovornost kad je to trebalo i pogađali izuzetno bitne šuteve.

Somborski genije na parketu proveo 40 minuta, postigavši 22 poena. Јokić je na to dodao i 14 skokova i pet asistencija.

DŽamal Mari je meč završio sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Bitnu ulogu u pobjedi imao je i do sada neprimjetni veteran Pol Milsap, koji je u trećoj dionici, koliko-toliko držao Denver u životu i rezultatskom priključku. Milsap je susret završio sa 17 poena.

Najefikasniji u redovima Klipersa bili su superstarovi Kavaj Lenard i Pol DŽordž sa 36, odnsono 26 poena, dok je Markus Moris dodao 12 pogodaka.

Denver je dakle došao do druge pobjede nad Klipersima i u narednom, nedeljnom okršaju juriće izjednačenje i obezbjeđivanje nove sedme utakmice.

Tim iz Kolorada je u prvoj rundi bio tek 12. ekipa u istoriji NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 3:1, a izabranici Majka Melouna pokušaće i protiv Klipersa da naprave čudo.

Meč broj šest na programu je u nedjelju od 19.00 časova, kada će Klipersi tražiti pobejdu kojom bi izborili plasman u svoje prvo konferencijsko finale.