latinica  ћирилица
13/09/2020 |  09:53 ⇒ 09:55 | Autor: RTS

Lejkersi ugasili Rakete (VIDEO)

Košarkaši Los Anđeles lejkersa nadigrali su Hjuston rokets sa 119:96 u petoj utakmici polufinalne serije i sa 4:1 u pobjedama plasirali se u finale Zapadne konferencije NBA lige.

Tim je po efikasnosti predvodio Lebron DŽejms koji je opet imao dvostruki dvocifren učinak.

Lejkersi su samouvjereno ušli u meč u poveli već od samog starta, sredinom prve četvrtine došavšii do dvocifrene prednosti.

Košarkaši Hjuston su samo početkom drugog poluvremena uspjeli da smanje razliku na pet poena, ali to je bilo sve jer razigrao se za igru ponovo raspoloženi Lebron DŽejms pa su Klipersi u jednom trenutku imali čak i 30 poena razlike.

DŽejms je meč završio sa 29 poena 11 skokova i 7 asistencija, a imao je i odličnu podršku tima u kome su pak petorica igrača imala dvocifren šuterski učinak.

Prednjačili su Kajl Kuzma sa 17, Markus Moris sa 16 i Deni Grin sa 14 poena, kao i Entoni Dejvis koji je imao dabl dabl učinak od 13 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani DŽejms Harden je bio najefikasniji igrač meča sa 30 poena, ali mu je to slaba utjeha jer ga tim nije adekvatno pratio.

Ovom pobjedom Lejkersi su, poslije pauze od deset godina, izborili plasman u finale Zapadne konferencije gdje će se sresti sa pobjednikom duela LA Klipersa i Denvera.