latinica  ћирилица
13/09/2020 |  13:57 ⇒ 14:22 | Autor: B92

Trejler za SF spektakl oduševio fanove (VIDEO)

"Dina" je jedan od najvećih SF romana ikad napisanih, a napokon je stigao i prvi trejler za najnoviju adaptaciju, koja obožavateljima daje pogled na kultni roman Frenka Herberta iz 1965. kroz oči reditelja Denisa Viljanueve.
Dina (foto: Warner Bros) -
Dina (foto: Warner Bros)

Glumačka postava prepuna je zvijezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skasgard, Zendeja, DŽejson Momoa, Јoš Brolin, Dejv Batista i Havijer Bardem.

Viljanuevi, naravno, pojam epskog SF-a nije stran, s obzirom na to da je prethodno režirao filmove kao što su "Istrebljivač 2049." i "Dolazak". Trejler je predstavljen prije nekoliko dana, a već je prikupio skoro 20 miliona pregleda samo na Јutjubu, uz oduševljene komentare fanova.

Planirano je da "Dina" bude prvi od dva filma temeljena na Herbertovoj originalnoj knjizi. Očekuje se da će film koji stiže krajem godine obuhvatati prvu polovinu, dok će drugi film (koji još nema naslov ili datum izlaska) pokrivati ​​ostatak romana.

Inače, adaptacija "Dine" Dejvida Linča iz 1984. godine, uprkos skromnoj zaradi i podijeljenim kritikama, postala je kultni film.

"Dina" bi u kina trebalo da stigne 18. decembra.