latinica  ћирилица
13/09/2020 |  17:01 | Autor: SRNA

Majkl Blumberg ulaže 100 miliona dolara za Bajdena

Milijarder Majkl Blumberg, koji je uložio stotine miliona dolara u svoju predsjedničku kampanju kao demokrata 2020. godine prije nego se povukao, planira da da najmanje 100 miliona dolara kao pomoć DŽozefu Bajdenu u borbi protiv predsjednika republikanca Donalda Trampa na Floridi, piše "Vašington post".

Ovaj bivši gradonačelnik Njujorka donio je ovu odluku prošle sedmice nakon izvještaja da Tramp razmatra da potroši svojih ličnih 100 miliona dolara na Floridi.

Tramp je prošle sedmice rekao novinarima da je spreman da na Floridu uloži i vlastiti novac ako treba.

Trampov izborni štab i Republikanska nacionalna komisija saopštili su ranije da su zajedno prikupili 210 miliona dolara u avgustu, što je daleko manje od sume koju je prikupio Bajden - 364,5 miliona dolara.

Prema istraživanjima javnog mnjenja na Floridi, oba kandidata imaju priličnu podršku, pa je Blumberg smatrao da je potrebno obratiti pažnju na ovu državu, piše list.

- Majkl Blumberg posvećen je tome da porazi Trampa i to će se dogoditi u određenim državama - rekao je Blumbergov savjetnik Kevin Šikej.

On je dodao da će uloženi novac značiti da će demokrate i Bajden moći još više da ulože u druge ključne države kao što su Pensilvanija, što će biti od ključne važnosti za pobjedu Bajdena.

Florida je jedna od najvećih "nagrada" na izborima, vjerovatno, najskuplja u smislu predizborne kampanje.