latinica  ћирилица
14/09/2020 |  07:42 | Autor: SRNA

Promocija kampanje "Čitajmo zajedno"

U Banjaluci će danas biti promovisana kampanja "Čitajmo zajedno", čiji je cilj njegovanje kulture čitanja, književnosti i njenih tvoraca, a koju već četvrtu godinu zaredom realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Kampanja "Čitajmo zajedno" - Foto: SRNA
Kampanja "Čitajmo zajedno"Foto: SRNA

Ovogodišnja kampanja, u saradnji sa Kinotekom Republike Srpske i u partnerstvu sa Radio-televizijom Republike Srpske, donosi novinu u odnosu na prethodne i bazirana je na šest video-materijala koji upućuju na veličine likova i djela: Branka Ćopića, Petra Kočića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Desanke Maksimović i Јovana Dučića.

Promociji kampanje na Trgu Krajine u 14.00 časova prisustvovaće pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Značaj kampanje "Čitajmo zajedno" prepoznalo je Viner osiguranje, te će je podržati tako što će zaposleni u ovoj osiguravajućoj kompaniji kupiti određeni broj primjeraka školske lektire.

Ovi naslovi će potom biti poklonjeni školskim bibliotekama u Republici Srpskoj, u skladu sa prioritetima i potrebom dopunjavanja njihovih bibliotečkih fondova.