latinica  ћирилица
14/09/2020 |  08:18 | Autor: klix.ba

Masovna tuča igrača, pokazano 12 žutih i pet crvenih kartona (VIDEO)

Pravi fudbalski rat viđen je u finišu derbi meča 3. kola francuske Lige 1 između PSŽ i Marseja, a glavni sudija Žerom Brisard bio je primoran pokazati čak pet crvenih kartona.

Za 90 minuta glavni sudija ovog derbi meča pokazao je čak 12 žutih kartona, šest domaćoj i osam gostujućoj ekipi, a kulminacija sukoba desila se u 97. minuti kada je na terenu došlo do masovne tučnjave među igračima, zbog čega je sudija morao pokazati pet crvenih kartona.

Pomenuta situacija desila se u sedmoj minuti sudijske nadoknade. Gostujući igrač Amavi je bez lopte udario Paredesa, na njega je nasrnuo Draxler, nakon čega se Paredes digao s poda i nastavio sukob zakucavši ga u pod.

Amaviju je pritrčao saigrač Alvaro, ali je Paredes i njega udario, nakon čega je nastao potpuni haos u kojem je Kurzava nogama udario protivničke igrače.

Nakon toga, direktne crvene kartone dobili su Amavi i Kurzava, druge žute kartone i takođe isključenje dobili su Paredes i Benedeto, da bi sudija, nakon dodatnog gledanja situacije poslije VAR instrukcija odlučio isključiti Nejmara koji je s leđa u čitavoj gužvi udario svog protivnika.

Podsjećamo, Marsej je u ovom susretu došao do velike pobjede, a jedini gol postigao je Tovan u 31. minuti susreta.