latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:49 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Vukotić: Necivilizacijski čin Bošnjaka na Vlašiću

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić smatra necivilizacijskim činom pokušaj stotinjak Bošnjaka da na platou Vlašića spriječe obilježavanje stradanja 21 ubijenog srpskog borca.
Duško Vukotić - Foto: RTRS
Duško VukotićFoto: RTRS

- Ko ne poštuje tuđe žrtve u principu omalovažava svoje žrtve i ne može očekivati poštovanje svojih žrtava - rekao je Vukotić Srni.

Vukotić je pozvao bošnjačka ratna udruženja da ne prave incidente na mjestima obilježavanja stradanja srpskog naroda, jer to ne doprinosi miru i suživotu dva naroda.

- Neprihvatljivo je da Bošnjaci sa svojom ratnom zastavom dolaze na mjesta stradanja srpskog naroda i remete mir srpskim žrtvama koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga pod tom zastavom - zaključio je Vukotić.

Parastos na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu 12.septembra je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka, koji su stigli sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca.