latinica  ћирилица
14/09/2020 |  12:47 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Intervju za N1 otkrio; Stanivuković ipak namjerava da gradi spomenik za tri suprotstavljena vojnika (VIDEO)

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković ipak namjerava da gradi spomenik za tri suprotstavljena vojnika, a ne kako je pokušao da se ispravi za tri srpska vojnika iz tri prethodna rata.
Draško Stanivuković (Foto: N1) -
Draško Stanivuković (Foto: N1)

Naime, Stanivuković je za TV Alfu 25. decembra 2019. godine rekao: Јa, naprimjer, kao gradonačelnik Banjaluke imam želju da napravim park mira gdje bi centralna statua bila tri različita vojnika. Da kažemo, ljudi to je iza nas.

U Narodnoj skupštini Srpske je, ipak govorio da kada je riječ o spomeniku, da je mislio na spomenik tri vojnika - vojnika iz 1914. godine, 1941. godine i vojnika iz Odbrambeno otadžbinskog rata.

- A vama neka bude na čast što vi vidite neke druge vojnike - naveo je Stanivuković.

Međutim, pojavio se snimak iz gostovanja na N1 4. aprila 2019. godine kada je jasno rekao kakav spomenik namjerava da gradi.

- S druge strane, posvetio bih jedan park, koji bi se zvao "park mira", kao simbol tri različita naroda koja su nekada bila u tom sukoba i koji pružaju ruku jedni drugima - rekao je tada Srtanivuković.

Već imam viziju i već naslikavam obrise jedne takve ideje, naveo je on.

Podsjećamo, izjava Stanivukovića da bi kao gradonačelnik Banjaluke podigao "park mira" sa statuama tri različita vojnika, kao simbolom pomirenja izazvala je oštre osude u Srpskoj.