latinica  ћирилица
14/09/2020 |  16:18 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

U nastavku akcije "Lipa" jedna osoba lišena slobode

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva "Lipa" policijski službenici Federalne uprave policije lišili su danas slobode A.A. /19/ iz Sarajeva koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela teška tjelesna povreda i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

U saopštenju Federalne uprave policije se napominje da je na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu izvršen pretres stana koje koristi osumnjičena na području opštine Novi Grad Sarajevo, i tom prilikom pronađen je heroin, amfetamin i kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičena je u maju ove godine u svom stanu protivzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja licima D.K i A.Lj. a potom je fizički, odnosno šakama i nogama, te nožem nanosila tjelesne povrede licu D.K, dok je lice A.Lj. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

Osumnjičena A.A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Operativno taktička akcija "Lipa" započeta je 7. jula ove godine i odnosi se na dokumentovanje lica koja vrše krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.