latinica  ћирилица
15/09/2020 |  12:48 ⇒ 13:10 | Autor: Agencije

Sporazum KK Igokea i KK Borac: Cilj - napredak košarke u Srpskoj

Košarkaški klubovi Borac i Igokea potpisali su ugovor o sportskoj saradnji koji za cilj ima unapređenje košarke u Republici Srpskoj. Ugovor je potpisan na četiri godine, a iz oba kluba poručili su da je želja da saradnja traje i nakon navedenog perioda.
Sporazum KK Igokea-KK Borac (foto:atvbl) -
Sporazum KK Igokea-KK Borac (foto:atvbl)

Generalni menadžer Aleksandrovčana Igor Dodik naglasio je da je ovo sporazum dva nezavisna kluba i da Borac nikako neće biti filijala Igokee, već da će uprava banjalučkog kluba sve odluke donositi samostalno.

- Ova saradnja za cilj ima podizanje kvaliteta košarke u Republici Srpskoj. Zadovoljni smo što smo došli do dogovora. Ovo je ideja već nekoliko godina. Saradnja će se ogledati na svim nivoima, ne samo finansijski i infrastrukturno nego na svaki drugi način. Želja nam je da Borac približimo ABA 2 ligi, na taj način bi objedinili priču kroz pet takmičenja, od Druge lige Republike Srpske do ABA lige. Želimo da omogućimo mladim igračima da se razvijaju, ovo je jedan od većih ugovora -  rekao je Dodik.

Sportski direktor Borca potvrdio je da komunikacija sa ljudima iz Igokee postoji nekoliko godina i da je ovo kulminacija dobrih odnosa. Cilj je da Borac dodatno napreduje, klub se poslije sedam godina vratio u Ligu BiH.

Trener Banjalučana Marko Šćekić govorio je o mogućem nastupu u drugom rangu regionalnog takmičenja, jer se proteklih dana pojavljuju razne informacije.

- Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju od ABA lige, ni to da je Primorska potvrdila učešće, a prethodno ni da je odustala. Sve su to nezvanične stvare koje se pojavljuju u medijima. Zato bi bilo neozbiljno da nešto govorimo na tu temu. Imamo tim spreman da se takmiči i u ABA 2 - rekao je Šćekić.