latinica  ћирилица
15/09/2020 |  16:53 ⇒ 16:54 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Prošlu godinu obilježila opstrukcija izborne volje građana

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Snežana Bursać Novaković izjavila je da se izvještaj o radu Savjeta ministara koji je razmatran na današnjoj sjednici Predstavničkog doma odnosi na 2019. godinu koja je obilježena opstrukcijom izborne volje građana.
Snježana Bursać Novaković - Foto: RTRS
Snježana Bursać NovakovićFoto: RTRS

- Danas smo razmatrali izvještaj o radu Savjeta ministara u 2019. godini. To je godina potpunog političkog gubitka vremena i energije, razumijevanja i tolerancije koja je neophodna za efikasno funkcionisanje zajedničkih organa - rekla je Bursaćeva.

Ona je dodala da se, nažalost, zbog određenih prolongiranih odluka u ovoj godini koje se odnose na imenovanja i još neke operativne stvari, događa nastavak opstrukcije izbornih rezultata.

- Imali smo situaciju da je izvučeno iz konteksta da je predsjedavajući Savjeta ministara /Zoran Tegeltija/ danas izjavio da za određena zakonska rješenja nema skupštinsku većinu, a on je rekao da za određena zakonska rješenja nema adekvatnu podršku, što je razumljivo - rekla je Bursaćeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će aktuelna parlamentarna većina uspjeti da usaglašava i u oba doma Parlamentarne skupštine BiH postiže konsenzus o važnim stvarima.

Kada je riječ o izvještajima iz 2019. godine, Bursaćeva ukazuje da predstavljaju značajan pokazatelj kako se dešavaju stvari ako nema adekvatnog političkog predstavljanja predstavnika iz Republike Srpske.

- Naime, izvještaj o utrošku budžetske rezerve u 2019. godini odslikava podaničko i besmisleno ponašanje predstavnika SDS-a i PDP-a koji su participirali u tom sazivu Savjeta ministara jer je od ukupno 1,8 miliona KM iz budžetske rezerve na projekte u Republici Srpskoj utrošeno oko 230.000 KM - rekla je Bursaćeva.

Ona je napomenula da nijedna jedina budžetska marka od utrošenih 600.000 KM za projekte iz oblasti sporta i kulture koji su išli kroz Ministarstvo civilnih poslova nije usmjerena prema Republici Srpskoj.