latinica  ћирилица
16/09/2020 |  10:13 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Izvještaj protiv četiri lica uhapšena u akciji "Alfa" (VIDEO)

Protiv četiri lica uhapšena u akciji "Alfa 2" dostavljen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Privođenje osumnjičenih - Foto: RTRS
Privođenje osumnjičenihFoto: RTRS

Izvještaje je dostavljen protiv lica iz Banjaluke - Miroslava Kalabića, rođenog 1985. godine, Ostoje Kutića, rođenog 1977. godine, Marka Antonića, rođenog 1993. godine i Nikole Koprene, rođenog 1993. godine, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, banjalučke Policijske uprave i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

- U vremenskom periodu od 2018. godine do septembra 2020. godine, osumnjičena lica su nabavljali, posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (marihuana, spid, ekstazi, kokain i heroin), korisnicima na području grada Banjaluka - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni su sprovedeni na ispitivanje u banjalučko Okružno javno tužilaštvo. Nakon ispitivanja, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena, naveli su iz Tužilaštva.