latinica  ћирилица
16/09/2020 |  13:42 ⇒ 14:26 | Autor: RTRS

Јačati ekonomske veze Srpske i Norveške (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Norveške u BiH Olava Reinertsena.
Željka Cvijanović i Olav Reinertsen - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Olav ReinertsenFoto: RTRS

Na sastanku u Palati Republike razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji, posljedicama epidemije virusa korona na ekonomiju i drugim akutelnim temama, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Cvijanović je zahvalila se Reinertsenu na humanitarnoj pomoći koju je Norveška među prvima, po izbijanju epidemije, uputila zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

Ocijenjeno je da u narednom periodu treba raditi na jačanju ekonomske saradnje Republike Srpske i Norveške, s naglaskom na ulaganja u oblast zelene energije, kao i informacionih tehnologija.

Predsjednica Srpske poželjela je ambasadoru Norveške dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Nastupna posjeta ambasadora Kraljevine Norveške u BiH, Olava Reinertsena. Ovom prilikom, ambasadoru Reinertsenu sam poželjela dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan diplomatski mandat u BiH.

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) dana 16. Sep 2020. u 4:04 PDT