latinica  ћирилица
16/09/2020 |  17:29 | Autor: SRNA

Јahorina: Otvorena Olimpijska arena - igraonica za djecu i teretana na otvorenom

Na Јahorini je danas svečano otvorena Olimpijska arena, u okviru koje su izgrađene igraonica za djecu i teretana na otvorenom u blizini jezera na vrhu Poljica, ukupne vrijednosti 47.000 KM.
Јahorina - otvaranje Arene - Foto: SRNA
Јahorina - otvaranje AreneFoto: SRNA

Sredstva za ovaj novi sadržaj na planini obezbijedili su Turistička organizacija "Јahorina" i grad Istočno Sarajevo.

Direktor Turističke organizacije "Јahorina" Igor Tošić izjavio je novinarima da je riječ o novom sadržaju na vrhu planine koji će dodatno privući turiste na ovu olimpijsku ljepoticu.

- Olimpijski centar `Јahorina` nam je izašao u susret, prepoznao našu ideju i od njih smo dobili lokaciju za realizaciju sadržaja. Potvrda da smo dobar posao uradili jesu zadovoljni korisnici kojih je svaki dan sve više", rekao je Tošić.

On je istakao da se pažljivo vodilo računa pri izboru sprava koje su sertifikovane, kao i o bezbjednosti svih korisnika, a i podloga je pokrivena gumom i garantuje bezbjednost.

Tošić je naveo da su dali naziv Olimpijska arena jer Јahorina važi za olimpijsku planinu i taj njen duh prisutan je svakog dana u godini.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da su iz kreditnih sredstava grada realizovani brojni projekti na području svih šest gradskih opština, a jedan od njih je i izgradnja dječijeg parka zajedno sa teretanom na otvorenom na samom vrhu planine Јahorine.

On je istakao da sam projekat po vrijednosti nije najvažniji od onih koje rade, ali da po sadržaju i lokaciji jeste značajan.

- Ovaj dio planine na vrhu postaje sigurno najposjećeniji kada su u pitanju ljetni dani. Svima zajedno koji su učestvovali u realizaciji novog sadržaja bio je zadatak da omogućimo dolazak što većeg broja turista u ljetnom periodu, tako da smo konačno usaglasili da je turizam glavna privredna grana Sarajevsko-romanijske regije - naveo je Vuković.

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić čestitao je Vukoviću i Tošiću za realizaciju projekta koji je mališanima omogućio igru, a odraslima uživanje u teretani na otvorenom.

Ljevnaić je naveo da je to multifunkcionalan teren pod nazivom Olimpijska arena, a koji krasi jezero na vrhu planine.

Prema njegovim riječima, Јahorina je ove godine realizovala mnogo dobrih projekata od tauera, alpin-kostera, lupstera, pedalina na jezeru, skaj-dajva, uređenih staza, do postavljanja rasvjete, te ostvarila zavidne rezultate.

- Sve su to atrakcije koje privlače turiste i na taj način smo unapredili letni turizam - rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek zahvalio je gradu Istočno Sarajevo i Turističkoj organizaciji "Јahorina" za vrijednu donaciju.

- Vrh na planini je simbol svega što je Olimpijski centar uradio, a sada pogled govori od hiljadu riječi jer prije tri godine nije bilo ničega na planini. Imamo odličnu saradnju sa opštinama u sastavu grada i svim preduzećima i zato mi je drago što smo sve razlike ostavili iza sebe. Imamo jedan cilj, a to je uspjeh Sarajevsko-romanijske regije i Јahorine kao nosioca razvoja cijele ove regije - istakao je Elek.

Otvaranju Olimpijske arene koja obuhvata dječije igralište i teretanu na otvorenom prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.