latinica  ћирилица
18/09/2020 |  08:40 ⇒ 08:53 | Autor: SRNA

FK "Glama" dobila pomoć Fudbalskog saveza Republike Srpske

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je Fudbalskom klubu "Glama" iz sela Koretište, kod Gnjilana, komplet sportske opreme i lopti - poklone Fudbalskog saveza Republike Srpske i njegovog predsjednika Vice Zeljkovića.
Gnjilane-FK "Glama" iz sela Koretište - Foto: SRNA
Gnjilane-FK "Glama" iz sela KoretišteFoto: SRNA

- Ovo je prva pomoć koju je naš tim dobio u posljednjih 20 godina - rekao je Srni trener "Glame" Ranko Đorđević, zahvaljujući za poklone.

On je napomenuo da je njegova ekipa u posljednje četiri godine osvojila titule prvaka u takmičenju koje organizje Fudbalski savez Srbije za opštine južno od Ibra.

Klub okuplja pedesetak igrača uzrasta od pionira do seniora, koji treninge održavaju na običnoj livadi, jer u Koretištu, udaljenom svega dva kilometra od centra Gnjilana i u kome živi oko 750 Srba, nemaju teren.

- Utakmice igramo na terenima u susednim srpskim selima Ropotovo i Šilovo do kojih odlazimo kako se ko od nas snađe, neko biciklom, a vrlo često sednemo na traktorsku prikolicu i eto nas na terenu - kaže Đorđević.

Prema njegovim riječima, to je odraz uslova u kojima živi stotinjak omladinaca u Koretištu, u kome se djevojke "broje na prste".

Arlov, koji je ovu pomoć sportistima iz Koretišta uručio juče, naveo je da je riječ o nastavku akcije pomoći sportistima sa Kosova i Metohije od Fudbalskog saveza Republike Srpske i banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu.

- Tamo gdje ima mladih, gdje ima djece i gdje treba priteći u pomoć, tamo je Odbor, tamo su Srbi iz Republike Srpske - rekao je Arlov.

On je pozvao fudbalere "Glame" da budu gosti nekom od članova Fudbalskog saveza Republike Srpske, ističući da se na taj način jačaju veze Srba u Srpskoj sa sunarodnicima koji brane pravoslavlje i srpstvo na Kosovu i Metohiji.

Arlov je, obilazeći Kosovsko pomoravlje, predao pomoć - mašinu za veš i higijenska sredstva porodici Mila Aritonovića u selu Ropotovo u opštini Kosovska Kamenica i uručio četvoromjesečni iznos stipendija u mjesečnom iznosu od 100 evra koje Odbor obezbjeđuje za petoro srpske djece sa Kosova i Metohije.