latinica  ћирилица
19/09/2020 |  16:53 ⇒ 21/09/2020 | 19:19 | Autor: RTRS

Đoković u polufinalu Mastersa u Rimu

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković uspio je da dođe do polufinala Mastersa u Rimu pošto je pobijedio Nijemca Dominika Kepfera u tri seta – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Đoković je odlično otvorio prvi set i činilo se kako će bez problema slaviti protiv Kepfera nakon što je prva četiri gema riješio u svoju korist. Potom je došlo do pada u igri Đokovića i naredna tri gema u svoju korist riješio je Nijemac. Napravio je pritom dva brejka, ali je Đoković uspio uzvratiti i riješio je prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu Đoković je prva dva gema riješio u svoju korist, a u trećem je propustio dvije brejk lopte. Potom je Nijemac vratio brejk, a ceh je platio Đokovićev reket. U desetom gemu Kepfer pravi novi brejk i odvodi meč u treći set (6:4).

U trećem setu Đoković je brejk napravio u trećem gemu, zadržao je tu prednost, napravio novi brejk u devetom gemu i riješio set u svoju korist rezultatom 6:3.

Sljedeći rival biće mu Kasper Rud iz Norveške koji je poslije tri sata borbe eliminisao Matea Beretinija sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:6). Rud je 34. na ATP listi i dosad nije igrao sa Novakom.