latinica  ћирилица
21/09/2020 |  08:21 ⇒ 09:50 | Autor: SRNA

Sunčano i veoma toplo

U većini krajeva Republike Srpske i FBiH danas će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme uz maksimalnu temperaturu do 31 stepen Celzijusov, dok su u centralnom planinskom pojasu i Krajini mogući lokalni pljuskovi i grmljavina poslije podne.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Јutro pretežno vedro u mnogim krajevima, uz umjerenu oblačnost dijelom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima, te manje svježe u odnosu na prethodni dan, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčano i veoma toplo, a promjenljivo oblačno u centralnom pojasu, na jugu, jugoistoku i istoku.

Poslije podne će biti izolovanih pljuskova s grmljavinom, u planinskim krajevima na istoku i u visokoj Hercegovini, kasnije u centralnim krajevima i jugozapadu, a prema večeri na sjeveru i sjeverozapadu Krajine.

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od 24 do 29, u planinama od 20, a na sjeveroistoku i do 31 stepen Celzijusov.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Kalinovik i Sokolac sedam stepeni Celzijusovih, Gacko devet, Bjelašnica, Srebrenica i Nevesinje 10, Novi Grad, Šipovo, Ribnik, Drinić, Bijeljina i Han Pijesak 11, Tula, Zenica, Čemerno, Srbac, Mlječanica, Doboj, Zvornik, Višegrad i Rudo 12, Banjaluka, Prijedor, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Bileća i Foča 13, Mrakovica 16, Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 21 stepen Celzijusov.