latinica  ћирилица
21/09/2020 |  19:14 ⇒ 22:25 | Autor: SRNA

Karate: Bronzana medalja Seleni Lekanić iz Višegrada

Član Karate kluba "Drina" iz Višegrada Selena Lekanić osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Republike Srpske u karateu za kadete.
Višegrad: karate - Prvenstvo Srpske - Foto: SRNA
Višegrad: karate - Prvenstvo SrpskeFoto: SRNA

Lekanićeva je rekla Srni da je prvi put nakon osam mjeseci imala takmičarski meč, na Prvenstvu Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, koje je održano juče u organizaciji Karate saveza Srpske.

- Zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo, ovo prvenstvo nije izgledalo kao prethodna takmičenja. Kada sam započela prvi meč, imala sam osjećaj kao da se nikada nisam takmičila. Izgubila sam prvi meč, a nakon toga imala sam dvije borbe koje sam riješila u svoju korist i na kraju zauzela treće mjesto - istakla je Lekanićeva, posebno zahvalivši opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću koji su omogućili učešće na ovom takmičenju.

Ona je rekla da se ovim rezultatom plasirala na Prvenstvo BiH, te da se još ne zna da li će to takmičenje biti održano zbog situacije izazvane epidemijom virusa korona.

- Vrijedno treniramo svaki dan da bismo spremno dočekali eventualno nova takmičenja koja slijede - naglasila je Lekanićeva.