latinica  ћирилица
22/09/2020 |  11:30 ⇒ 11:32 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija Odbora za pomoć Kosmeta "Obradujmo vaše vršnjake na KiM"

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i ove je godine pokrenuo humanitarnu akciju "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" preko osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, saopštio je predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Saglasnost koga je potpisala ministarka Natalija Trivić za sprovođenje ove humanitane akcije dalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da osnovne i srednje škole prema slobodnoj volji i mogućnostima sprovedu ovu dugodišnju patriotsku humanitarnu akciju zajedno sa našim Odborom širom Republike Srpske - rekao je Arlov.

On ističe da će sva prikupljena sredstva biti usmjerena za dovršetak gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, koga su podržale najviše institucije Republike Srpske, i paketiće za djecu na KiM za zimske praznike.

- Ove godine nismo radi pandemije mogli ugostiti djecu Kosova i Metohije u našem devetom po redu projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Zato molimo sve učenike, profesore, nastavnike i porodice učenika da podrže ovu našu dugodišnju humanitarnu akciju, da im pokažemo u teškim i sve težim vremenima da smo sa njima, sa srpskim narodom, da smo sa djecom i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Naše malo za njih mnogo znači! - poručio je Arlov.