latinica  ћирилица
22/09/2020 |  15:15 ⇒ 15:24 | Autor: SRNA

Čubrilović čestitao 90 godina rada Narodnog pozorišta

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i zaposlenima u Narodnom pozorištu Srpske 90 godina postojanja i rada, te poželio da se uspješno izbore sa vanrednim uslovima nastalim zbog pandemije virusa korona.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Napominjući da se situacija u vezi sa pojavom virusa odrazila i na institucije kulture, a prije svega na pozorište, Čubrilović im je poželio da se što prije vratite uobičajenom ritmu rada i nastave da raduju publiku novim i kvalitetnim predstavama.

- U prethodnom periodu smo se iskreno radovali i bili ponosni jer je Narodno pozorište Republike Srpske dobilo neke od najznačajnijih festivalskih nagrada - naveo je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske im je poželio još mnogo nagrada na renomiranim pozorišnim festivalima u zemlji i regiji.

- Na uspješnom radu i dostojnoj prezentaciji kulture Republike Srpske, želim da se zahvalim cijelom ansamblu Narodnog pozorišta. Na mnogaja ljeta - naveo je Čubrilović u čestitiki koju je u svoje i u ime parlamenta uputio direktorki Narodnog pozorišta Maji Dodig, rediteljima, glumcima, dramaturzima, scenografima, akviziterima, scenskim radnicima i svim zaposlenim.