latinica  ћирилица
23/09/2020 |  10:53 ⇒ 13:06 | Autor: SRNA

Uprkos pandemiji, nastaviti sa jačanjem ekonomske saradnje (FOTO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu saglasni su da je neophodno, bez obzira na ograničeno kretanje ljudi i robe usljed pandemije virusa korona, nastaviti sa jačanjem saradnje u oblasti ekonomije, kulture i turizma, kao i u ostalim oblastima koje su od zajedničkog interesa za Grčku i Srpsku.
Čubrilović i Papandreu - Foto: RTRS
Čubrilović i PapandreuFoto: RTRS

Čubrilović je poručio da je Republika Srpska u potpunosti opredijeljena za nastavak dobre saradnje i unapređenje međusobnih odnosa sa Grčkom, saopšteno je iz Narodne skupštine.

On je poželio dobrodošlicu novoimenovanom grčkom ambasadoru, te i ovom prilikom, zahvalio grčkom narodu na pruženoj pomoći Republici Srpskoj u prethodnom periodu.

Čubrilović i Papandreu, Foto: RTRS

Čubrilović je poručio da je prijateljstvo dva naroda istorijski povezano i da je neophodno jačati i njegovati uspostavljene veze.

Tokom nastupne posjete grčkog ambasadora, razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji, Čubrilović je istakao da je Narodna skupština, kao najviši ustavotvorni i zakonodavni organ Republike Srpske, opredijeljena za vladavinu prava, za dijalog i uvažavanje svih unutrašnjih specifičnosti Srpske i BiH.