latinica  ћирилица
23/09/2020 |  12:21 ⇒ 12:26 | Autor: SRNA

Višković-Papandreu: Postoji prostor za unapređenje ukupne saradnje (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu ocijenili su danas u Banjaluci da postoji prostor za unapređenje ukupne saradnje između Srpske i Grčke, posebno kada je riječ o oblastima prehrambene i prerađivačke industrije, kao i turizma i kulture.
Papandreu i Višković - Foto: RTRS
Papandreu i ViškovićFoto: RTRS

Sagovornici su saglasni da je potrebno intenzivirati zajedničke aktivnosti na povezivanju privrednika iz Grčke i Republike Srpske, a Višković je poručio da će Vlada Srpske biti na raspolaganju za sve privredne i poslovne inicijative koje su od obostranog interesa.

Tokom nastupne posjete, novimenovani ambasador Grčke u BiH rekao je da Grčka daje punu podršku evropskom putu Republike Srpske i BiH, te da je spremna da pruži svu raspoloživu pomoć u oblasti EU integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković i Papandreu razmijenili su mišljenja o migrantskoj krizi i aktivnostima koje Grčka i Srpska preduzimaju o ovom pitanju, kao i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

Premijer Srpske poželio je dobrodošlicu ambasadoru Grčke i mnogo uspjeha u daljem diplomatskom radu.