latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:11 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Čubrilović: Saradnja Srpske i Brčko distrikta na dobrobit građana (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Brčkom da je saradnja distrikta i Srpske na dobrobit njihovih građana i podsjetio da velika podrška distriktu iz Republike dolazi kroz isporuku električne energije po nižoj cijeni.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem, istakao da će se što prije raditi i na usklađivanju zakonskih rješenja Republike Srpske i distrikta kojim će biti riješeni problemi državnih službenika u distriktu koji su korisnici Fonda PIO Republike Srpske.

On je podsjetio da je Narodna skupština Srpske juče usvojila nekoliko zakona koji će omogućiti brže rješavanje imovinskih odnosa kako bi što prije počela izgradnja dionice auto-puta Beograd-Banjaluka.

- Siguran sam da će svi ljudi koji učestvuju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti nastojati da budu samo servis građana, pogotovo servis privrede iz koje svi crpimo sredstva i uslove za dalji napredak - rekao je Čubrilović.

Dodao je da su teme sastanka sa gradonačelnikom Brčkog bile i sistem obrazovanja i saradnja privrednih subjekata.

- Nijedna vlast ne smije da bude smetnja za privrednu saradnju, pogotovo za saradnju koja znači novu vrijednost, veći obim posla i zaposlenih. Trebamo stvarati uslove da nas što više ostaje na ovim prostorima i da imamo egzistenciju kroz svoje angažovanje - rekao je Čubrilović.

Čubrilović i Milić sastali su se danas sa privrednicima iz distrikta Brčko.