latinica  ћирилица
26/09/2020 |  08:52 | Autor: SRNA

Brčko: Danas "Majevica trejl"

Takmičenje u planinskom trčanju pod nazivom "Majevica trejl" biće održano danas u Brčkom u organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba "Majevica".
Majevica trejl - Foto: Facebook
Majevica trejlFoto: Facebook

Član kluba Željko Novaković rekao je da se takmičenje u Brčkom održava drugu godinu zaredom, te da su ove godine pripremljene četiri staze kružnog oblika u dužinama od dva, pet, 15 i 25 kilometara.

- Imamo 110 prijavljenih učesnika. Neki učesnici će doći na dan trke i to su roditelji sa djecom. Očekujemo lijepu zabavu kao i prošle godine - istakao je Novaković.

On je naveo da je trka međunarodnog karaktera, ali da će zbog trenutne epidemiološke situacije većina učesnika biti iz BiH.

- Cilj trke jeste promocija zdravog načina života, prirodnih i turističkih potencijala planine Majevice, a generalno da ljude više približimo prirodi. Nažalost, veliki broj naših ljudi nikada nije bio na Majevici i ovo je jedna od aktivnosti da ih privuče planini - pojasnio je Novaković.

On je dodao da prva trka startuje u 11.00 časova, da su start i cilj sve četiri trke kod Planinarskog doma "Sveti Bernard" u naselju Gornji Zovik, te da su, uz klub, domaćini takmičenja i članovi Planinarskog društva "Granaš".

Novaković je napomenuo da se, iako su formalne prijave zatvorene, za učešće u trci još mogu prijaviti svi zainteresovani, uz napomenu da im organizatori ne mogu garantovati pun startni paket.