latinica  ћирилица
26/09/2020 |  12:28 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Banjaluka: U Zalužanima služen parastos za 130 poginulih boraca VRS (FOTO)

U banjalučkom naselju Zalužani, služen je parastos za 130 pogigulih boraca Vosjke Republike Srpske iz Zalužana, Kuljana i Priječana.
U Zalužanima služen parastos za 130 poginulih boraca VRS - Foto: RTRS
U Zalužanima služen parastos za 130 poginulih boraca VRSFoto: RTRS

Tom prilikom Predrag Knežević iz Boračke organizacije Grada Banjaluka istakao je da ne smiju biti zabiravljeni borci koji su braneći vjeru, porodicu, ognjište, život položili za ono što danas imamo, za Republiku Srpsku.

- I ove godine sabrali smo se da odamo dužnu počast, našoj poginuloj braći. Vrlo sam emotivan na ovim obilježavanjima, koja ne smiju biti jedina prilika kada se sjećamo žrtve naših  poginulih saboraca i njihovih porodica - ističe Knežević.

Foto: RTRS

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, obraćajući se prisutnima, istakao je da ne postoji veća čast, a teža prilika, da govori, od mjesta na kojem se odaje počast poginulima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Iza svake ove fotografije i imena u spomen-sobi, je porodica. Šta reći njihovim članovima za utjehu, kada je njihov gibitak nenadoknadiv - rekao je Amidžić.

Foto: RTRS

Mjesna boračka organizacija, svake godine, organizuje parastos posljednje subote u septembru. Ove godine, organizovan je u skladu sa epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom virusa korona.

Nakon parastosa, delegacije Boračke organizacije Zalužani, Grada Banjaluka, Udruženja penzionera, članovi porodica poginulih i nestalih boraca položili su vijence na spomen-obilježje.