latinica  ћирилица
26/09/2020 |  17:59 ⇒ 18:04 | Autor: Agencije

Odlični Borac nadigrao Olimpik

Fudbvaleri Borca pobijedili su na stadionu Otoka u okviru 9. kola Premijer lige BiH ekipu Olimpika rezultatom 4:1 te su tako potvrdili trijumf ostvaren u prošlom kolu nad Tuzla Sitijem.
Borac - Foto: klix.ba
BoracFoto: klix.ba

Borac je od početka utakmice nametnuo svoj ritam igre, a nakon prilika koje su propustili Vranješ i Zakarić, Lukić je glavom matirao Hadžića nakon odličnog centaršuta Ziljkića.

Olimpik je do izjednačenja mogao u 39. minuti kada je Milanović pogodio stativu. Promjena više nije bilo pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:1.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Borac je udvostručio prednost. Zakarić je uposlio Lukića, koji atraktivno petom pogađa za 0:2.

Olimpik se vratio u igru šest minuta kasnije nakon što je Hasanović pogodio nakon asistencije Milanovića, ali pitanje pobjednika bilo je riješeno u 66. minuti. Ziljkić je bio ponovo asistent, a strijelac je bio Zakarić.

U 72. minuti sjajni Zakarić postiže svoj drugi, a za Borac četvrti pogodak, ovaj put na asistenciju Vranješa te tako postavlja konačnih 1:4.

Borac je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH s dva boda manje u odnosu na lidera Sarajevo, koje ima i utakmicu manje.

Olimpik je i dalje na dnu sa svega tri osvojena boda.