latinica  ћирилица
27/09/2020 |  12:23 | Autor: SRNA

Šteta će biti manja od predviđene

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović izjavila je danas da će do kraja godine biti evidentni gubici u turizmu zbog pandemije virusa korona, ali će ta šteta biti mnogo manja nego što je ranije predviđena.
Turizam - Foto: RTRS
TurizamFoto: RTRS

- Tačne brojke imaćemo na kraju godine. Gubitaka će biti, ali neće biti onako strašni kakve smo predviđali s obzirom na zatvorenost granica, na transport koji je pogođen pandemijom, o čemu govori i primjer da je u jednom danu otkazano dva miliona letova - rekla je Јovanovićeva.

Ona je naglasila da se sistem vaučera pokazao kao jako dobra mjera u subvencionisanju domaćih putovanja, te dodala da će se tražiti produženje perioda važenja vaučera, kao i da se svake naredne godine vrši emisija određenog broja istih.

- Vaučeri koji su izdati na prijedlog predsjednika Republike /Željke Cvijanović/ i Vlade Srpske omogućili su i stanovnicima Srpske da upoznaju koliko ovde ima čarobnih destinacija, a njima se uspjelo i smanjiti otpuštanja radnika - navela je Јovanovićeva.