latinica  ћирилица
28/09/2020 |  11:52 ⇒ 11:52 | Autor: SRNA

MUP Srpske: Pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, proteklog vikenda su prilikom kontrola ugostiteljskih objekata evidentirali pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije virusa korona.

Prilikom kontrole ugostiteljskog objekta u Tesliću policija je zatekla 68 gostiju.

Ovaj objekat je policija kontrolisala juče u 1.20 časova, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

U petak, 25. septembra, na području opštine Pale u dva ugostiteljska objekta i u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatečeno je više od 50 lica, dok su u ugostiteljskom objektu u Mrkonjić Gradu zatečena 134 gosta.

U svim ovim slučajevima tužioci nadležnih okružnih tužilaštava su se izjasnili da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Policijski služebnici će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.