latinica  ћирилица
29/09/2020 |  11:36 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

Konkurs za stipendiranje studenata iz BiH u Italiji

Ambasada Italije u Sarajevu otvorila je konkurs za stipendije italijanske Vlade za školsku 2020/2021. godinu za državljane BiH i italijanske državljane sa prebivalištem u BiH za pohađanje studijskih i/ili istraživačkih programa pri italijanskim državnim ili privatnim, zakonski priznatim, obrazovnim institucijama.
Stipendiranje studenata - Foto: RTRS
Stipendiranje studenataFoto: RTRS

Ovogodišnje stipendije namijenjene su isključivo studentima koji su dobili stipendije italijanskog Ministarstva spoljnih poslova u školskoj 2019/2020. godini i koji traže obnovu za nastavak ili završetak obrazovnog ciklusa magistarskog studija, visokog profesionalnog obrazovanja u oblasti umjetnosti i muzike ili višegodišnjeg istraživačkog doktorata.

Da bi dobili obnovu stipendije, studenti moraju dokazati da su osvojili određeni minimalan broj obrazovnih kredita, a detaljne informacije o načinima prijave i uslovima nalaze se u priloženom tekstu konkursa na italijanskom i engleskom jeziku, kao i sekciji FAQ portala https://studyinitaly.esteri.it/en/node/35.

Studenti trebaju predočiti zahtjeve direktno, posredstvom portala https://studyinitaly.esteri.it najkasnije do petka, 2. oktobra. do 14.00 časova.

Stipendije traju devet mjeseci, počevši od 1. novembra 2020. i samo pokrivaju pohađanje nastave na teritoriji Italije, saopšteno je iz italijanske Ambasade.

U saopštenju se ističe da se na ovaj način želi unaprijediti saradnja u kulturnoj, naučnoj i tehnološkoj oblasti, projekcija italijanskog ekonomskog sistema u svijetu i širenje italijanskog jezika i kulture.