latinica  ћирилица
29/09/2020 |  17:40 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Samozapošljavanje starijih osoba kroz izgradnju digitalnih vještina (FOTO)

Projekat "Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme" /eDigiStars/ zvanično je predstavljen danas na prvom komunikacionom sastanku koji je održan onlajn, saopšteno je iz Razvojne agencije Republike Srpske.
Razvojna agencija Republike Srpske - Foto: RTRS
Razvojna agencija Republike SrpskeFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da je cilj projekta razvoj održivog ekosistema koji će omogućiti starijim osobama samozapošljavanje kroz izgradnju digitalnih vještina.

Projektom "Izgradnja digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba kroz inovativne trening sisteme" predviđena je sertifikacija 160 osoba starije populacije koji pokažu znanje u digitalnoj oblasti, od kojih je 20 osoba iz Republike Srpske.

Svrha sastanka, ističu u RARS-u, bila je predstavljanje projekta, projektnih partnera široj javnosti i uključivanje relevantih aktera u diskusiju o problematici kojom se projekat bavi.

Ovaj projekat sufinansiran je iz sredstava ERDF-a, IPA i EN1 fondova u okviru "Interreg" Dunavskog transnacionalnog programa.

Iz RARS-a podsjećaju da je projekat počeo da se sprovodi 1. jula ove godine, a predviđeno vrijeme trajanja je 30 mjeseci.

- U projektu učestvuje 14 partnera, među kojima je i RARS kao jedini partner iz BiH - navodi se u saopštenju.

Pored predstavnika RARS-a, na sastanku su učestvovali i predstavnici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Inovacionog centra Banjaluka i Privredne komo1re Republike Srpske.