latinica  ћирилица
29/09/2020 |  19:16 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Sjećanje na Milana Јelića ne blijedi (VIDEO)

Povodom trinaest godina od smrti bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića na gradskom groblju u Modriči, u prisustvu porodice, bivših najbližih saradnika i prijatelja, služen je pomen. Pomen je služio vladika zvorničko tuzlanski Fotije. Na Јelićev grob, osim porodice, cvijeće su položili predstavnici institucija Republike Srpske i BiH i opštine Modriča.
Milan Јelić godišnjica - Foto: RTRS
Milan Јelić godišnjicaFoto: RTRS

Prošlo je 13 godina, a vrijeme nije ništa promijenilo.

- Naš ponos ne prestaje, samo je veći i mislim da je pokojni otac to svojim djelima i zaslužio sve što se dešava i što mu pružamo iz godine u godinu - naglasio je Petar Jelić, sin pokojnog Milan Јelića.

Obilježavanje godišnjice smrti Milana Јelića iz godine u godinu sve više pokazuje kakav je bio čovjek i koliko se cijeni njegov doprinos razvoju Modriče i Republike Srpske.

- Građani Modriče treba da budu ponosni što su imali Milana Jelića i on nikada neće biti zaboravljen ni za Republiku Srpsku ni za Modriču. Ono što je Milan uradio za kratak dio svog života, mogao je Milan još toga uraditi da je poslužilo zdravlje - istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Na godšnjicu smrti na groblju se okupljaju građani, komšije i prijatelji, oni koji Milana Јelića pamte kao velikog čovjeka. Ove godine pandemija je učinila svoje, pa su pomenu prisustvovali samo članovi uže porodice i nekada najbliži saradnici.

- Nije jednostavno doći na grob čovjeka koga smo cijenili i voljeli, poštovali. Njega sigurno nije zaboravila ni Srpska, njega nisu zaboravili njegovi drugari i prijatelji - rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Novka Marković iz Modriče, ističe da Milan neće nikada bti zaboravljen.

- Drago mi je da i na današnji dan vidim da nije zaboravljen da svi ljudi doživljavaju ono što i ja dijelim, da svi dijelimo iste emocije i da nam zaista nedostaje, da nedostaje našem gradu, našim građanima - istakla je Markovićeva.

Povodom 13 godina od Јelićeve smrti , srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Milan Јelić ostavio neizbrisiv trag u razvoju Srpske, jačanju njenih institucija, a posebno Modriče. Milan Јelić iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine od srčanog udara u 51.godini. Smrt ga je zatekla na dužnosti šestog predsjenika Republike Srpska. Јelić je bio i predsjednik Fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.