latinica  ћирилица
30/09/2020 |  11:09 | Autor: SRNA

Danas ističe rok za prvu ratu poreza na nepokretnosti

Rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti za ovu godinu ističe danas, pa Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike da blagovremeno izmire ovu obavezu, kao i eventualno još neizmirene iznose iz prethodnih godina.
Poreska uprava RS - Foto: RTRS
Poreska uprava RSFoto: RTRS

Iz Poreske uprave podsjećaju da su prolongirani rokovi za plaćanje obaveza za porez na nepokretnosti za ovu godinu, pa je rok za plaćanje prve rate sa 30. juna pomjeren na 30. septembar, dok je rok za plaćanje druge rate sa 30. septembra prolongiran za 31. decembar 2020. godine.

Ovo je urađeno uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave virusa korona, a s ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje ove obaveze.

Iz Poreske uprave još jednom pozivaju poreske obveznike da u propisanim rokovima izmire ove obaveze da sebe ne bi doveli u situaciju da im iznos bude uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate, jer bilo kakvo sankcionisanje nije krajnji cilj Poreske uprave Republike Srpske.