latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:34 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Kusturić: Bolnica "Sveti Vračevi" pouzdana zdravstvena ustanova (VIDEO)

Sa dodatnih osam miliona maraka u ovoj godini, Fond zdravstvenog osiguranja uložio je ukupno 33 miliona maraka za zdravstvenu zaštitu osiguranika, koje pokrivaju Dom zdravlja i bolnica "Sveti Vračevi" iz Bijeljine. Ove ustanove uspješno se bore sa pandemijom kovida 19 i kadrovski i materijalno - tehnički su opremljene, istakao je prilikom posjete direktor Fonda zdarvstvenog osiguranja Dejan Kusturić.
Bijeljina - Kustrurić, Maksimović - Foto: SRNA
Bijeljina - Kustrurić, MaksimovićFoto: SRNA

U Kovid bolnici u Bijeljini trenutno je smješteno devet pacijenata. Od ukupnog broja testiranih, procenat oboljelih je između 20 i 30 odsto.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini Zlatko Maksimović rekao je da je direktoru Fonda iznio presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi i planove za naredni period, od kojih su najvažniji priprema ljudi, prostora i opreme kako bi spremno dočekali očekivano pogoršanje epidemiološke situacije u narednih mjesec dana.

- Zadovoljni smo što smo dobili podršku direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za sve aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti bijeljinske bolnice, a to su planovi da naša angio sala uskoro počne da radi svakodnevno, veliki napredak u oftalmologiji, u vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine - naveo je Maksimović.

Visok nivo zdravstvene zaštite za 78. 468 osigurnika Semberije i Majevice cilj je i Doma zdravlja. Apeluju na građane da poštuju mjere zaštite.

Fond zdravstvenog osiguranja povećao je ove godine ugovore sa bijeljinskom bolnicom sa 10,5 na 18,5 miliona, radi njene finansijske stabilnosti .

- Očekivali smo da će to biti dovoljno za finansijsku stabilnost bolnice, međutim, desila nam se korona iz koje ova bolnica izlazi sa dobrim rezultatima i uspješno se bori sa tim izazovom, ali nas je to malo usporilo - rekao je Kusturić i izrazio nadu da će zdravstveni sistem Srpske iz ove situacije izaći jači.

Iz Fonda zdravstva obećana je podrška bijeljinskoj bolnici i za rad angio sale, oftamologije, vaskularne hirurgije, ortopedije i drugih grana medicine.