latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:48 ⇒ 19:05 | Autor: SRNA

Kovačević: Šarovićev komentar o Srbiji neprimjeren i neprihvatljiv (VIDEO)

Zvuči skoro nevjerovatno da jedan srpski političar iz Republike Srpske i to predsjednik nekada velikog SDS-a optužuje Srbiju da se, kako on kaže, igra sa BiH, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Na ovakave sramne izjave i kvalifikacije odavno smo navikli, ali su one do sada dolazile od SDA i drugih bošnjačkih predstavnika koji su uvijek spremni o Srbiji reći sve najgore a sada im se svojim sramnim komentarom pridružio i Mirko Šarović - istakao je Kovačević.

On je rekao da mora da podsjeti Šarovića da su Srbija i Hrvatska potpisnice i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i samim tim prirodno i logično zainteresovane za njegovo sprovođenje.

Osim toga, ukazao je Kovačević, Srbi i Hrvati su konstitutivni narodi u BiH i sasvim je normalno da su i Srbija i Hrvatska zainteresovane za njihov status.

- Tome se protive samo apsolutni zlonamjernici i neznalice, pa se sada Komšićevim komentarima da će "Srbija dobiti po prstima", a da "Hrvatska treba da odbije od BiH" pridružio i Šarović sramnim komentarom da se "Srbija i Hrvatska ne trebaju igrati sa BiH" - naglasio je Kovačević.

On je rekao da je takva izjava za SNSD apsolutno neprimjerena i neprihvatljiva i ni na koji način ne održava stavove građana Republike Srpske.

- Vidim da je Šaroviću zasmetalo i što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oslovio Milorada Dodika kao predstavnika srpskog naroda u BiH pa kaže da Dodik to nije jer ga on tako ne dožovljava. Njegov doživljaj je njegova privatna stvar, a ono što je bitno jeste doživaljaj građana Republike Srpske iskazan na izborima na kojima je Milorad Dodik osvojio najveći broj glasova i u Srpskoj i u BiH - naglasio je Kovačević.