latinica  ћирилица
30/09/2020 |  18:10 ⇒ 18:44 | Autor: SRNA

Trebinje: Završena saobraćajnica i savremena šetališna staza

U Trebinju je danas završeno asfaltiranje saobraćajnice u dužini od 450 metara, čija je vrijednost oko 160.000 KM, u okviru projekta uređenja Ćatovića kraka koji finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici", rekao je novinarima direktor HET-a Gordan Mišeljić.
Trebinje - završeno asfaltiranje saobraćajnice - Foto: SRNA
Trebinje - završeno asfaltiranje saobraćajniceFoto: SRNA

Mišeljić je naveo da je urađena i šetališna staza, dio rasvjete, te riješen problem odvođenja oborinskih voda i fekalne kanalizacije.

On je dodao da je izgrađen parapetni zid, pa stanovništvo ovog dijela Trebinja neće više imati problem sa velikim vodama.

Mišeljić je rekao novinarima da je urađen mostić koji spaja ostrvce koje se nalazi u Trebišnjici sa ovom saobraćajnicom, ističući da ovaj projekat ima veliki značaj.

- Dobijamo jednu građevinsku lokaciju na ovom ostrvu, zatim povećavamo propusnu moć Trebišnjice na nekih 60 metara kubnih u sekundi i savremenu šetališnu stazu dugu 1.100 metara - istakao je Mišeljić.

On je dodao da će cjelokupan projekat uređenja Ćatovića kraka, čija je vrijednost 2,15 miliona KM bez PDV-a, biti završen u narednih mjesec ili dva dana.

- Ostalo je da izvođač radova ugradi hidromašinsku opremu koja je već naručena, zatvarač koji će regulisati količinu vode koja ulazi u krak i da ozeleni površine sa desne nizvodne strane kraka - objasnio je Mišeljić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ocijenio je da je ovo značajna investicija za Trebinje i preduzeće "Hidroelektrane ne Trebišnjici".

- Kada se sve završi, dužina staze biće 1.100 metara, što je značajno za ljude u Trebinju, ali i za turiste. Ovo je šetalište koje će sigurno biti na ponos svih nas - rekao je Ćurić.

Mještanin naselja Rastoci u Trebinju Mihajlo Đurica rekao je da ih je uređenje ove saobraćajnice spasilo stalne muke sa vodama, poplavama i prašine.

- Od najneuslovnije, postali smo najatraktivnija ulica u gradu. Posao je odrađen odlično, presrećni smo - rekao je novinarima Đurica i zahvalio gradu Trebinju, "Elektroprivredi Republike Srpske", HET-u i preduzeću "Hercegovina putevi".