latinica  ћирилица
01/10/2020 |  14:46 | Autor: SRNA

Približiti regionu ideju Mini Šengena (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas predstavnike Svjetske banke da inicijativu regionalnog ekonomskog povezivanja Mini Šengen približe partnerima Srbije iz okruženja i predoče im ekonomske beneficije za zemlje regiona.
Carina - Foto: RTRS
CarinaFoto: RTRS

Vučić je na sastanku u Beogradu sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodila regionalni direktor ove banke za zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda van Gelder, ukazao da prve analize Svjetske banke ukazuju na to da bi uvođenje Mini Šengena dovelo do velikih ušteda u troškovima trgovinske razmjene od čak 10 do 14 odsto na godišnjem nivou.

Razgovarano je i o napretku agende za privredni rast, programu EU "Zeleni rast", čija će realizacija Srbiji obezbijediti srednjoročnu konkurentnost, pristup tržištima EU i fleksibilnost životne sredine, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svetske banke koju predvodi regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder.

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) dana 1. Okt 2020. u 1:55 PDT