latinica  ћирилица
15/10/2020 |  09:18 ⇒ 10:13 | Autor: TANЈUG

Svjetsko prvenstvo u rvanju u decembru u Beogradu

Svjetsko prvenstvo u rvanju definitivno će se održati u Beogradu, od 12. do 20. decembra, odlučeno je na sastanku Izvršnog komiteta Svjetske rvačke federacije.
Rvanje (Foto: Olimpijski komitet Srbije) -
Rvanje (Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Odluka da se šampionat održi donesena je nakon potvrde više od 70 odsto nacionalnih saveza, što je bila norma koja je postavljena u septembru.

Ujedno, zakazan je još jedan sastanak, koji će biti održan 6. novembra, na kojem bi bile razmotrene nove mjere koje bi eventualno morale biti donesene, a sve u skladu sa trenutnom situacijom zbog pandemije.

Predsjednik Svjetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović istakao je da je sigurnost svih učesnika takmičenja na prvom mjestu.

- Izuzetno smo optimistični, ali i oprezni kada je u pitanju SP u rvanju koje je planirano za decembar. Bezbjednost naših sportista, trenera i osoblja je najviši mogući prioritet i preduzećemo sve neophodne mjere kako bi u Beogradu svi bili sigurni - izjavio je Lalović za sajt Svjetske rvačke federacije.

Svjetsko prvenstvo u rvanju za juniore, koje je takođe trebalo da bude održano u Beogradu, nedjelju dana ranije, otkazano je zbog toga što nacionalni savezi nisu mogli da garantuju dolazak potrebnog broja takmičara.