latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:42 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Poplavljene ulice u Kninu, kod Splita oluja lomila grane (FOTO)

Јaka kiša poplavila je ulice u Kninu, dok je područje oko Splita zahvatilo nevrijeme sa kišom i olujnim vjetrom, koji je lomio grane, a mjestimične bujice poplavile su podrume pojedinih porodičnih kuća.

Na Marjanu je izmjeren udar od 93 kilometra na čas, koji je lomio grane koje su pale po automobilima, a na Zvjezdanom selu Mosoru od čak 107 kilometara na čas.

Probleme u pomorskom saobraćaju stvara vjetar i u prekidu je više katamaranskih linija, javio je Hrvatski auto-klub /HAK/.

- Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska, Prapratno-Sobra, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, brodske linije Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Mali Lošinj-Unije-Susak - naveli su iz HAK-a.

Foto: dalmacijadanas.hr/čitalac

Iz ovog kluba su naglasili da trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Kaprije.

- Zbog jakog juga saobraćaj na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd održavaće se bez pristajanja u luci `Pakoštane`, a prema plovidbenom redu za Biograd - naveli su iz HAK-a.

Meteorolozi su u Hrvatskoj za danas i najavili obilnu kišu, posebno na Јadranu i krajeve uz njega, javio je Indeks.