latinica  ћирилица
15/10/2020 |  20:37 ⇒ 20:39 | Autor: SRNA

Vučić: Lavrov svakako stiže, Putin jedva čeka da dođe u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ruski predsjednik Vladimir Putin jedva čeka da dođe u Srbiju i prisustvuje otvaranju Hrama Svetog Save, a da će ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov "svakako doći u Beograd".
Lavrov i Vučić (Foto: Tanjug/Darko Vojinović) - Foto: TANЈUG
Lavrov i Vučić (Foto: Tanjug/Darko Vojinović)Foto: TANЈUG

- Što se tiče predsjednika Putina, sa njim sam više puta razgovarao i on, naravno, jedva čeka da dođe u Srbiju i raduje se tome. Ali znate, kada ima 15.000 oboljelih od korone i 300 mrtvih, a nisam vidio da je u bilo koju drugu zemlju otišao u posljednje vrijeme, nisam siguran da li će, ili neće - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se i dalje čeka Putinov odgovor.

- Mi tu imamo jedan mali problem - 20-tak dana nam kasni završetak radova na Hramu Svetoga Save, oko postavljanja centralnog poda - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

Vučić je poručio da što se tiče ministra Lavrova, on, "kako stvari stoje, svakako doći u Beograd".

- Ne volim da kukuričem, kao svi drugi i da zivkam medije i obavještavam o svemu tome. Srbija ima dobre, odlične odnose sa Ruskom Federacijom, ali Srbija je na evropskom putu i Srbija je nezavisna, slobodna i samostalna država čime se veoma ponosimo - rekao je Vučić.

On je istakao da je to činjenica koju poštuje i ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Emanuel Makron, i njemački kancelar Angela Merkel i kineski predsjednik Si Điping "i svi drugi".