latinica  ћирилица
18/10/2020 |  13:55 ⇒ 13:55 | Autor: srpskainfo.com

Federer saopštio kada se vraća na teren

Novak Đoković je u dosadašnjem toku sezone morao da vodi računa o Rafaelu Nadalu, koji i nije učestvovao na baš svim turnirima, a uskoro će morati da pazi i na trećeg člana "velike trojke".

Јer, Rodžer Federer je najavio veliki povratak u tenis, istakavši da uopšte ne pomišlja da se penzioniše.

A upravo je Federer "teniska meta" srpskog asa, koji želi da ga prestigne i po broju sedmica na vrhu ATP liste (310:290 je trenutni rezultat u korist Švajcarca), a i po broju grend slem trofeja (Federer i Nadal imaju po 20, Đoković 17).

Naime, u intervjuu za Švajcarer ilustriete, Federer je najavio da očekuje da će, poslije duge pauze usljed oporavka od problema sa koljenima, zaigrati već na Australijan openu.

- Dobro se oporavljam, korak po korak, ali ne želim da sebi stvaram pritisak i požurujem se. Neću da se pojavim na nekom turniru dok ne budem sto odsto spreman. Trenutno djeluje kao da ću moći da se vratim tenisu u januaru, na Australijan openu -  istakao je Federer.

I dalje ne može da trenira kao nekada:

- Ne, za sada još ne mogu. Više od dva sata nije moguće u ovom trenutku. Ali, radim na kondiciji i snazi bez bolova već neko vrijeme. Neće biti potrebne neke nove operacije - optimista je Švajcarac.

Osvrnuo se i na penzionisanje:

- O mnogim stvarima jesam razmišljao ove godine, ali dokle god budem osjećao da mogu da se takmičim, igraću - ne nagovještava još kraj karijere sjajni švajcarski teniser.