latinica  ћирилица
18/10/2020 |  18:51 | Autor: SRNA

Intenzivan rad na sprečavanju krijumčarenja ljudi

Policijska uprava Zvornik intenzivno radi na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krijumčarenja ljudi, a migrantska kriza je jedan od aktuelnih problema sa kojima se suočava, saopšteno je danas iz ove uprave povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Iz zvorničke Policijske uprave su napomenuli da operativnio pokrivaju veliki dio granične linije sa Srbijom, zbog čega je ovo područje izloženo većem prilivu ilegalnih migranta, a samim tim i pokušajima krijumčarenja.

Tokom proteklih devet mjeseci policijski službenici ove uprave su evidentirali jedno krivično djelo krijumčarenje lica, gdje su žrtve bili ilegalni migranti, a prošle godine je u istom periodu evidentirano sedam takvih krivičnih djela.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik svakodnevno, u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH, preduzimaju pojačane aktivnosti sa ciljem odvraćanja od ilegalnog prelaska granice, kao i otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela krijumčarenje lica.

Najavljuju da će pojačane aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje da saznanja u vezi svih oblika trgovine i krijumčarenja lica, naročito djece, građani prijave policijskim službenicima da bi zajedničkom saradnjom spriječili da ta lica postanu žrtve trgovine ljudima.