latinica  ћирилица
19/10/2020 |  11:30 ⇒ 16:22 | Autor: RTRS

Prekršene mjere u ugostiteljskim objektima; Zatečena 184 lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, saopšteno je iz MUP Srpske.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Proteklog vikenda je izvršeno više kontrola u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, prilikom kojih su evidentirana četiri krivična djela "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije":

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u ugostiteljskom objektu u Doboju zatekli 82 lica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju koji se izjasnio da postoje elementi ovog krivičnog djela.

- Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su u noćnom klubu u Šipovu zatekli 184 lica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu o nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatekli 60 lica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji se izjasnio da se takođe radi o krivičnom djelu o nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Istovremeno, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u Ugljeviku zatekli u jednom objektu svadbeno veselje na kojem su zatečena 132 lica. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

MUP Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.