latinica  ћирилица
20/10/2020 |  16:13 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Višković: Firma Megamont primjer dobrog poslovanja (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Fabrika Megamont iz Čelinca, koja se bavi proizvodnjom dijelova za električne aparate za domaćinstvo i auto-industriju i zapošljava 295 radnika, primjer dobrog i odgovornog poslovanja.
Radovan Višković - Boris Pašalić -Čelinac (foto:vladars) - Foto: Twitter
Radovan Višković - Boris Pašalić -Čelinac (foto:vladars)Foto: Twitter

Višković je naveo da je ovo preduzeće izvozno orijentisano, te da redovno isplaćuju poreze, doprinose i plate.

- Dobio sam informaciju da oni sa industrijom koja se bavi kožom, tekstilom i obućom nisu u istoj ravni i taj problem ćemo razmatrati na sjednici Vlade, da bismo našli rješenje - rekao je Višković.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovo preduzeće prevazišlo probleme koje je imalo zbog epidemije virusa korona, te da sada imaju narudžbe do kraja godine.

- Cilj nam je da zaštitimo zdravlje ljudi, ali i privredu Republike Srpske, ekonomiju, te smo danas ovdje da razgovaramo o problemima sa kojima se naša preduzeća nose - rekao je Višković.

Kada je riječ o opštini Čelinac, Višković je istakao da je to opština u kojoj se vidi domaćinski odnos i rad.

Suvlasnik ovog preduzeća Vinko DŽombić zahvalio je Viškoviću za podršku i zainteresovanost za poslovanje ovog preduzeća.

- Izvozno smo orijentisani, uglavnom prema Sloveniji i Italiji, te smo imali manjih problema sa izvozom u vrijeme vanrednog stanja, ali su oni riješeni u avgustu i sada ponovo radimo u punom kapacitetu - rekao je DŽombić.

On je naveo da problem ovom preduzeću predstavlja blizina opštine Kotor Varoš, gdje se nalaze dvije veće firme iz obućarske industrije, koje imaju veće subvencije za doprinose.

- Tako da su nam oni nelojalna konkurencija, jer dio naših radnika odlazi tamo da radi, jer za istu bruto platu dobijaju oko 180 do 200 KM veću neto platu - rekao je DŽombić.

U posjeti Fabrici Megamont iz Čelinca, zajedno sa premijerom Viškovićem, bio je i ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.