latinica  ћирилица
21/10/2020 |  11:36 ⇒ 12:05 | Autor: SRNA

Vidović: Ostvaren veliki napredak zahvaljujući menadžmentu Zvornika

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da je u Zvorniku ostvaren veliki napredak i da ima dosta projekata koji se rade zahvaljujući gradskom menadžmentu koji idu problemima u susret i rješavaju ih uspješno.
Zvornik: Zora Vidović - Foto: SRNA
Zvornik: Zora VidovićFoto: SRNA

Vidovićeva je, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, rekla novinarima da je zadovoljna što u ovoj lokalnoj zajednici nije smanjen broj radnika zbog pandemije virusa korona koja je napravila velike probleme u budžetu Srpske i budžetima gradova i oština.

Ona je rekla da je sa Stevanovićem dogovorila da se sredstva od oko dva miliona KM, koja su bila namijenjena za rekonstrukciju Osnovnog suda u Zvorniku, prebace za narednu budžetsku godinu jer nisu utrošena zbog tehničkih problama.

Vidovićeva je izrazila nadu da će ova budžetska godina biti uspješno završena i da će se kreirati budžet za narednu godinu.

Ona je istakla da Zvornik sa Vladom Republike Srpske ima izuzeto dobru saradnju sa visokim stepenom obostranog razmijevanja.

Stevanović je rekao je da će naredne godine krenuti realizacija projekta rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Zvorniku, koja ove godine nije počela zbog tehničkih problema, te da će ova namjenska sredstva biti iskorišćena u idućoj godini.

On je dodao da je sa Vidovićevom razgovarao i o ostalim projektima koji se trenutno rade, o nekim budućim planovima i ambicijama, kao i o uticaju virusa korona na privredni ambijent i na prihode gradskog budžeta, te o rebalansu i drugim aktulenim temama.

Stevanović je izrazio očekivanja da će i ova budžetska godina biti završena kako treba i da će na vrijeme krenuti izrada budžetskih pozicija za narednu godinu.

Tokom posjete Zvorniku, Vidovićeva je sa Stevanovićem obišla regulaciju korita rijeke Sapne kod mosta kod fabrike "Zeohem".