latinica  ћирилица
21/10/2020 |  18:10 ⇒ 18:11 | Autor: BETA

Petković: Najava Prištine o vraćanju takse pokušaj udarca na dogovore iz Vašingtona

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je danas da su najave iz Prištine o mogućem vraćanju taksi na robu iz centralne Srbije "pokušaj udarca na dogovore iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji".
Petar Petković - Foto: Facebook
Petar PetkovićFoto: Facebook

Petković je u pisanoj izjavi ocijenio da su takve najave iz Prištine u "suštoj suprotnosti sa duhom koji je potreban u dijalogu".

- Neka Avdulah Hoti ne misli da će prijetnjama primorati Beograd na ustupke i neka ne živi u iluziji da se njegovih prijetnji iko plaši. Svojim ekstremističkim stavovima može nanijeti štetu samo sebi, ali i sopstvenim sugrađanima i stabilnosti regiona, što mi najmanje želimo - naveo je Petković a prenijela Kancelarija za Kosovo.

Dodao je da od međunarodne zajednice očekuje da "oštro ukori" Prištinu zbog, kako je naveo, najnovije serije provokacija i jezika pretnji i mržnje kojima se potkopava dijalog.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je ranije danas da će Priština vratiti "recipročne mjere" ukoliko Beograd na pristane na "konačni sporazum koji predviđa uzajamno priznanje".