latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:16 ⇒ 19:16 | Autor: B92

Infantino nije zainteresovan za Evropsku Superligu

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino rekao je da nije zainteresovan za Evropsku Superligu.
Đani Infantino - Foto: Getty Images
Đani InfantinoFoto: Getty Images

U intervjuu objavljenom u njemačkom Argauer Cajtungu, Infantino je rekao da je FIFA koncentrisana na uspjeh Svjetskog klupskog prvenstva u novom formatu, na kome će od 2022. godine u Kini učestvovati 24 ekipe.

- Kao predsjednik FIFA zainteresovan sam za Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne za Super ligu. Za mene, ne radi se o utakmici Bajerna iz Minhena protiv Liverpula, već Bajerna protiv Boke juniors - rekao je Infantino, preneo je Eurosport.

- Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 miliona navijača, od kojih su 39 u Brazilu. Liverpul možda ima pet miliona navijača u Engleskoj, a 175 miliona širom svijeta. Želim da klubovi van Evrope u budućnosti budu privlačni na globalnom nivou. To je moja vizija, da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji bi mogli da postanu svjetski šampioni - dodao je on.

Britanski mediji nedavno su prenijeli da su saglasnost za učešće u Evropskoj Super ligi već dali Mančester junajted i Liverpul, a da je Real Madrid blizu potvrdnog odgovora.

Kako je tada naveo Skaj, više od 12 klubova iz Engleske, Njemačke, Španije, Italije i Francuske pregovaraju o tome da budu osnivači novog takmičenja, koje bi moglo da počne 2022. godine.