latinica  ћирилица
23/10/2020 |  12:31 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

U Mrkonjić Gradu 46 kamera za veću bezbjednost

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač istakao je da će na području Mrkonjić Grada biti instalirano 46 nadzornih kamera, koje će doprinijeti povećanju bezbjednosti svih građana, te lakšem rasvjetljavanju krivičnih djela.
Divna Aničić i Dragan Lukač - Foto: SRNA
Divna Aničić i Dragan LukačFoto: SRNA

Lukač je nakon sastanka sa načelnikom opštine Mrkonjić Grad Divnom Aničić izjavio da je ovo jedan od projekata koje zajedno realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ i opština Mrkonjić Grad.

- Opština bi uskoro trebalo da raspiše konkurs za nabavku kamera, a MUP će kroz eleborat i tehničku podršku, instaliranje i dalje održavanje tog sistema u budućnosti raditi na mnogo većoj bezbjednosti svih građana Mrkonjić Grada - rekao je Lukač novinarima u Mrkonjić Gradu.

On je podsjetio da MUP u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srpske realizuje projekte video nadzora sa ciljem kontrole i preventive i krivičnih djela i saobraćaja, ali i za pomoć u istragama kako bi se lakše otkrili počinioci krivičnih djela.

- Doći ćemo u fazu da na području Mrkonjić Grada imamo bezbjednije okruženje, da bismo mogli da upravljamo i kontrolišemo i saobraćaj, ali i za sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela - naveo je Lukač.

Prema njegovim riječima, ovo će sigurno biti dobra stvar za Mrkonjić Grad, kao što se već pokazalo u većini opština u Republici Srpskoj.

- U tim lokalnim zajednicama MUP postiže mnogo bolje rezultate u prevenciji krivičnih djela i prekršaja kako u saobraćaju tako i iz oblasti opšteg kriminaliteta, ali i mnogo bolje rezultate na otkrivanju krivičnih djela - naglasio je Lukač.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić zahvalila je Lukaču za posjetu i navela da on redovno dolazi u ovo opštinu i vodi računa o radu Policijske uprave u Mrkonjić Gradu.

- Konstatovali smo da nam je stanje bezbjednosti i saobraćaja i građana i više nego zadovoljavajuće, te da će realizacija ovog projekta bezbjednost podići na još viši nivo - rekla je Aničićeva.

Prema njenim riječima, lokalna zajednica je spremna da raspiše tendersku proceduru za nabavku i instalaciju nadzornih kamera.

- Mi već sada razgovaramo o njihovoj nabavci jer nam je bezbjednost naših građana na prvom mjestu. Mrkonjić Grad je opština na tromeđi puteva, na granici sa Federacijom BiH i naš cilj je bezbjedan grad po ugledu na gradove širom Evrope - dodala je Aničićeva.

Ona je navela da će realizacija projekta video nadzora olakšati rad pripadnicima MUP-a, te doprinijeti da se građani Mrkonjić Grada osjećaju sigurnije.

Lukač je prije sastanka sa načelnikom opštine posjetio Policijsku upravu Mrkonjić Grad.