latinica  ћирилица
23/10/2020 |  19:49 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Dodik: Unapređenje privrede i poboljšanje uslova života građana (VIDEO)

Srpski član predsjedništva BiH, Milorad Dodik u opštinama Pelagićevo, Donji Žabar i u Distriktu Brčko, razgovarao je sa privrednicima, poljoprivrednicima i prvim ljudima tih opština, kako unaprijediti sveukupni privredni ambijent i obezbijediti što bolje uslove za život građana.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

A nije mali broj projekata, koji je u ovim opštinama i gradovima realizovan sredstvima Vlade Republike Srpske i Republike Srbije.

U opštini Pelagićevo iz sredstava Republike Srpske i Srbije, završavaju se objekat zgrade Ambulante porodične medicine, rekonstrukcijom Stare škole, dobiće se prostor za muzej Vase Pelagića, a završen je i trg 9. janur. Za ove projekte izdvojeno 640.000 KM.

- Mi kao opština, koja je jedna od manjih na području Srpske, sigurno da možemo biti ponosni koliku podršku dobijamo od institucija Republike Srpske - rekao je Slavko Tešić, odbornik Skupštine opštine Pelagićevo.

U opštini Donji Žabar, Dodik je razgovarao je sa poljoprivrednim proizvođačima o tome, kako još više unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju u ovoj izrazito agraranoj opštini.

Za podsticaje u agraru za Donji Žabar, samo u prošloj godini, Vlada je isplatila 1,2 miliona maraka.

Pero Pavlović, poljoprivredni proizvođač iz Donjeg Žabara ističe da ministarstvo najviše može pomoći u podsticajima i subvencijama na mašine.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH naveo je da je u opštinama, kao što je Donji Žabar poljoprivreda preovladavajuća djelatnost.

- Drago mi je da sam na sastanku sa ljudima čuo da imamo dobre podsticaje i dobar odnos Vlade. To ste mogli da čujete u izjavama sada i treba tako i da nastavimo. Ovdje moramo da se posvetimo izgradnji infrastrukture i kreiranju projekata podrške poljoprivrednim proizvođačima - jasan je Dodik.

Milorada Dodika u Brčkom je ugostio Vojo Tripunović, koji je stoodstotni invalid ali koji snagom volje i uz pomoć svoje porodice, prkosi svim nedaćama i problemima. Vojo već dvije decenije, iako je na štakama uspješno pravi ikone i ploske.

- Meni je velika čast što je predsjednik došao kod mene, da me vidi i sasluša ukratko nas i naš život - kaže Tripunović.

Dodik je naglasio da nosi velii utisak iz ovih opština.

- Inače, ovo nije ni poltička, niti bilo kakva druga priča. Ovo je životna priča, životna emocija. Odavde ću otići novom emocijom, da ljudski duh je nesalomiv, ukoliko on sam ne dozovli da bude slomljen - jasan je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik se zahvalio na istrajnosti i životnoj pobjedi Voji Tripunoviću, koji kako ističe, može biti primjer svim ljudima, da snagom volje mogu pobijediti sve nedaće koje ispred njih.